Klimaat Kenia

De beste tijd om een safari te ondernemen is in januari en februari, omdat het dan nog niet zo extreem heet en droog is. Echter kan het gehele jaar een safari Kenia ondernomen worden. Ook in de zomervakantie periode van juni tot september is het prima om een reis door Kenia te maken. De meeste regen valt in maart, april en mei en in mindere mate in oktober tot december. Die laatste periode kenmerkt zich vooral door de korte en hevige regenbuien overdag, waarna het de rest van de dag weer droog is. Voordeel is wel dat het in deze perioden overal wat rustiger is en dat de prijzen zakken.

Aan de kust is de vochtigheidsgraad wat hoger dan in het binnenland, in januari en februari kan dat oplopen toch 70%, wat niet echt comfortabel is. In de wat hoger gelegen gebieden is het aan te raden om ook wat warmere kleding mee te nemen, voor de vroege ochtend en de late avond. In deze gebieden kan er een groot verschil in temperatuur optreden tussen de dag- en nachttemperatuur.

Strandvakantie Kenia
8 / 15 dagen

vakantie-kenia

Zonvakanties van 8 t/m 15 dagen
Parelwitte stranden
Combinatie met Safari opties
Prive Safari Highlights Kenia
14 dagen

gezinssafaritanzania

Ontmoet de Big Five
Incl. Entreegelden Wildparken
Afsluitend aan het strand
Groepssafari Kenia & Tanzania
22 dagen

aanbieding kenia tanzania

Ontmoet de Masai & Big Five
Ontdek de mooiste wildparken
Afsluitende op het eiland Zanzibar

Groeps Safari Kenia

Groepssafari Kenia

Privé Safari Kenia

Individuele Reizen Kenia

Safari Strand Kenia

Safari Strand Kenia

Safari op Maat Kenia

Jullie zoeken een safari Kenia en wensen advies op maat te ontvangen? Wij stellen gratis/vrijblijvend op basis van jullie wensen de meest geschikte rondreis samen!