Kenia info

informatie-kenia

Kenia is een land van uitersten, u vindt er tropische stranden, maar ook besneeuwde bergtoppen. In het noorden zijn er woestijnen die doorlopen in Somalië, Ethiopië en Soedan. Dit dorre en droge gebied is dunbevolkt en er valt sporadisch regen. Rond de evenaar is het landschap groen en vruchtbaar. Vanaf de evenaar tot aan de grenzen met Tanzania en Oeganda (het zuiden en westen) strekken savannen, bossen, meren en bergketens zich uit. De grootste scheur in de aardkorst over land is bekend onder de naam Great Rift Valley, welke dwars door Kenia loopt en een grote invloed heeft op het landschap. De kust bied prachtige parelwitte stranden en een kristalheldere oceaan. Kortom Kenia biedt voor ieder wat wils.

Safari betekent in het Swahili (de belangrijkste taal in Kenia) een reis maken. Een memorabele reis maken kan absoluut in dit mooie en gevarieerde land. Kenia behoort tot wat wij noemen Donker (Oost)-Afrika en is één van de eerste landen in deze regio waar het toerisme een enorme vogelvlucht heeft genomen en met reden. Kenia heeft een uniek landschap en een voor ons zeer aparte cultuur.

Kenia telt meer dan 70 verschillende stammen, die elk hun eigen taal (dialecten), muziek, dans en cultuur hebben. De meerderheid van de bevolking is in twee voornaamste taalgroepen in te delen, de Bantu, die over het algemeen Swahili spreken en de Nilotic, die over het algemeen de gelijknamige taal spreken. Toch wordt er over het algemeen ook veel Engels gesproken en verstaan (naast het Swahili is Engels de tweede officiële taal). Het is fascinerend om te zien hoe de lokale bevolking nog vasthoudt aan de oude tradities, zoals de Maasai, Luo en de Turkana. U zult tijdens een bezoek aan dit land leden van de verschillende stammen tegen komen in traditionele kledij.

Natuurlijk is een bezoek aan Kenia niet compleet zonder een safari. Veel mensen komen speciaal naar dit spectaculaire land om de beroemde Big Five te zien (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard). Tegenwoordig spreekt men ook wel over ‘de grote negen’ , het nijlpaard, de zebra, de jachtluipaard en de girrafe zijn aan de big five toegevoegd. De kans is groot deze dieren te kunnen bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving. Kenia heeft echter nog veel meer te bieden, zoals honderden vogelsoorten, diverse antilopen, reptielen, apen, dolfijnen en nog vele andere diersoorten. Er zijn diverse manieren om de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien, zoals safari’s met de auto, te paard, te voet of met de fiets. Kenia heeft ongelofelijk veel nationale parken met vele variaties in accommodaties, van een eenvoudige tent tot een zeer luxe lodge of tentenkamp.

Naast de bijzondere natuur heeft Kenia ook veel te bieden voor de strandliefhebbers onder ons. Aan de kust bij Mombasa is het erg aangenaam vertoeven op de prachtige stranden met groene palmen aan een azuurblauwe zee. Ook watersportliefhebbers kunnen zich hier goed uitleven. Onder andere windsurfen, zeilen en duiken behoren tot de mogelijkheden. In en rond Mombasa is er voor iedereen genoeg gelegenheid om zich uitermate goed te vermaken. De gezellige restaurantjes, winkels en het strand maken naast de safari’s een vakantie in Kenia compleet.

Safari op Maat Kenia

Jullie zoeken een safari Kenia en wensen advies op maat te ontvangen? Wij stellen gratis/vrijblijvend op basis van jullie wensen de meest geschikte rondreis samen!