Beste periodes om wild te zien

Eigenlijk is een safari Kenia het hele jaar een goede optie. Ideaal voor iedereen die buiten de vakanties kan en wil reizen. Een voordeel is ook dat de kosten buiten het hoogseizoen en vakantie peiodes lager is.

Dit is echter ook afhankelijk van uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Gaat u bijvoorbeeld echt voor het mooie weer dan is het aan te raden in de maanden december tot en met medio maart het land te bezoeken. In deze maanden is het dan overal wel een stuk drukker, want in deze maanden valt tevens het hoogseizoen van Kenia. Wilt u echt op een rustige manier van de natuur kunnen genieten, dan is het misschien beter om in de maanden april tot november naar Kenia af te reizen. U krijgt dan af en toe wel te maken met flinke regenbuien, maar na regen komt altijd weer zonneschijn. Wilt u graag de beroemde migratie van de wildebeesten zien, dan kunt u het beste rond september/oktober naar Kenia gaan.

De mate waarin het wild te zien zal zijn, houdt sterk verband met voedsel en watervoorziening en dichtheid van begroeiing. Grote en kleine migraties zijn er eigenlijk overal en het hele jaar in Kenia. Kuddes antilopen verlaten de dorre savannes op zoek naar de regen en de verse graasgronden. Roofwild is over het algemeen territoriaal gebonden en ander groot wild verplaatst zich binnen een groter gebied. De aanvang en het einde van een regenseizoen is zeer verschillend en in sommige jaren valt er nauwelijks regen. Met name in de zuidelijke delen van Kenia bieden de droge periodes aanblikken van grote concentraties van het wild bij de schaarser wordende drinkplaatsen.

Strandvakantie Kenia
8 / 15 dagen

vakantie-kenia

Zonvakanties van 8 t/m 15 dagen
Parelwitte stranden
Combinatie met Safari opties
Prive Safari Highlights Kenia
14 dagen

gezinssafaritanzania

Ontmoet de Big Five
Incl. Entreegelden Wildparken
Afsluitend aan het strand
Groepssafari Kenia & Tanzania
22 dagen

aanbieding kenia tanzania

Ontmoet de Masai & Big Five
Ontdek de mooiste wildparken
Afsluitende op het eiland Zanzibar

Groeps Safari Kenia

Groepssafari Kenia

Privé Safari Kenia

Individuele Reizen Kenia

Safari Strand Kenia

Safari Strand Kenia

Safari op Maat Kenia

Jullie zoeken een safari Kenia en wensen advies op maat te ontvangen? Wij stellen gratis/vrijblijvend op basis van jullie wensen de meest geschikte rondreis samen!