Van Juni tot november is het droge seizoen en dit is een goede periode voor alle wildparken in Tanzania. De periode van de korte regens is november en december. De warmste maanden zijn januari, februari en maart. De droge tijd is van januari tot maart en van juni tot oktober. Overigens zal de regentijd in het zuiden van Tanzania doorgaans eerder beginnen (half februari/maart).

De meest bijzondere tijd voor de natuurparken in het noorden is februari en maart wanneer de wildebeesten jongen krijgen en juli en augustus wanneer de trek over de Mara plaatsvind. Maar eigenlijk zijn alle maanden geschikt, waarbij april en mei de minste maanden zijn vanwege de vele regen.

Aanbieding Zanzibar Tanzania

vakantie-Zanzibar

Zie je jezelf al zitten onder een wuivende palmboom op het parelwitte strand van Zanzibar? Tijdens een vakantie op Zanzibar worden dromen werkelijkheid. Het absolute paradijs op aarde is te vinden op het eiland Zanzibar.

Aanbieding Privé Safari Tanzania

aanbieding-safari-tanzania

Een bijzondere complete privé rondreis Tanzania waar alles betreffende safari en strand inbegrepen is. En dat voor een zeer scherpe prijs! Voor iedereen die ooit eens een privereis Tanzania wilt ondernemen. Dit is de kans!

Groepsreis Kenia & Tanzania

aanbieding kenia tanzania

Deze onvergetelijke safari groepsreis door Kenia en Tanzania voor een ongelofelijke prijs! Profiteer nu van de aanbieding en bespraak honderden euro’s. Deze groepsrondreis heeft alles wat je wenst betreffende een safari!

Het hele jaar door biedt Tarangire goede mogelijkheden voor game viewing en zult u antilopen, giraffes, elanden, kudu’s, oryx, luipaarden en soms neushoorns tegenkomen. Maar in het droge seizoen juni tot november wordt het absoluut spectaculair.

De beste periode om Selous en Ruaha te bezoeken is van half juni tot eind oktober wanneer de olifanten massaal uit de bush komen en roofdieren regelmatig te zien zijn. November tot mei valt er veel regen. December tot februari is nog een goede periode om wild te zien maar zijn nogal heet met een hoge vochtigheidsgraad. Voordeel is dat het erg rustig is.

Hoewel Ruaha grotendeels op een hoog plateau ligt – 900 tot 1600 meter- kan het er behoorlijk warm zijn. De koelste maand is juli met maximum dagtemperaturen tot 30º en nachttemperaturen van 15º. In de maanden daarna stijgt de dagtemperatuur langzaam tot soms 40º in november met nachttemperaturen van 25º.

In april en mei is het vanwege het grote regenseizoen het overgrote deel van deze parken ontoegankelijk en zijn de meeste lodges gesloten.

De beste tijd om Mahale te bezoeken is in het droge seizoen van half juni tot oktober en tijdens het korte regenseizoen januari en februari.

De droge periode is ook een uitstekende tijd voor de kust van Tanzania en Zanzibar. December tot maart is ook een goede rustigere periode maar de vochtigheidsgraad is hoger.

Meer Tanzania

Groepsreizen Tanzania
Individuele reizen Tanzania
Safari strand combi Tanzania
Tanzania op Maat
Over Tanzania
Beste reistijd Tanzania
Klimaat Tanzania
Visum en paspoort Tanzania
Bevolking Tanzania
Vaccinaties Tanzania

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens op: Rondreiskoning Tanzania of Vakantie Reizen Specialist Tanzania