safari en strand Tanzania
Een fantastische combinatiereis, met het tropische decor van parelwitte stranden en wuivende palmen én Afrikaanse landschappen vol wilde dieren. U start in Stonetown op exotisch Zanzibar en vliegt daarna naar ‘safarihoofdstad’ Arusha, waar flink wat privé-gamedrives op het programma staan. Verrekijker om de hals, fotocamera in de aanslag. Dieren spotten… het is een geweldige ervaring. Slapen doet u in mooie lodges, voor dat échte ‘Out of Africa’ gevoel. En bijkomen van alle avonturen gaat natuurlijk uitstekend met uw billen op het witte zandstrand van Zanzibar, waar u aan het einde nog lekker even terugkeert!

Privé gamedrives Serengeti NP en Ngorongorokrater
Sfeerproeven in het karakteristieke Stonetown
Met ook Lake Natron en Tarangire National Park
Verblijf in boutique hotel en Afrikaanse tented lodges
Nagenieten aan het witte zandstrand van Zanzibar

Safari en Strand Tanzania reisschema

Dag 1 • Amsterdam-Zanzibar
Staan je koffers al klaar? Vandaag stap je het vliegtuig in voor een nachtvlucht naar het tropische Zanzibar.
Dag 2 • Zanzibar, Stone Town
Op de luchthaven staat de transfer al te wachten. De transfer brengt je naar het hotel in hartje Stonetown voor de eerste twee overnachtingen.
Dag 3 • Stone Town
Op ontdekking in het leuke Stone Town, ook wel Zanzibar Town genoemd. Het is een stad met een lange en interessante historie, terecht opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Karakteristiek zijn de smalle straaten, de grote houten deuren – een statussymbool op Zanzibar e- van Arabische huizen, de Swahillische architectuur, de vele bazaars met ambachtelijke werkplaatsen en de doorkijkjes naar zee. Al wandelend door Stonetown waan je je afwisselend in Afrika, in India, in Portugal, in een Arabisch sprookje; de talloze handelsinvloeden in het verleden zijn onmiskenbaar aanwezig. Tip voor een gezellige avond: struinen langs en proeven bij de pop-up eetkraampjes in de Forodhani Gardens.
Dag 4 • Stown Town-Arusha-Lake Manyara
In de ochtend vlieg je van Zanzibar naar Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. Hier vandaan vertrekken de meeste safari’s naar één van de nationale parken. Je reist direct verder naar Lake Manyara. Je maakt kennis met de fluitende vogels, spelende apen en gigantische olifanten of de andere wilden dieren die hier leven. Je verblijft hier aankomende nacht.
Dag 5 • Lake Manyara-Lake Natron
Vandaag rij je door het indrukwekkende landschap naar Lake Natron. Lake Natron is naast een broedplaats voor miljoenen flamingo’s en andere vogels ook het leefgebied van zebras, giraffen, antilopen en tal van andere dieren. Genoeg te zien dus bij dit magisch mooie, oranje/rood gekleurde meer. Een geweldig ongerept stukje Moeder Natuur. Hier breng je de komende nacht door.
Dag 6 • Lake Natron-Serengeti National Park
Ben jij klaar om de miljoenen flamingo’s te aanschouwen? Tijdens de ochtendwandeling zie je flamingo’s trots paraderen langs de oevers van Lake Natron. Vervolgens maak je klaar om naar het immense Serengeti National Park te gaan, om een nacht te verblijven in het noorden van het Nationaal Park. In de middag staat de eerste privé-gamdrive op het programma en is het met volle teugen genieten van pure, typisch Afrikaanse natuurpracht. Het Serengeti National Park is een prachtig en enorm uitgestrekt gebied dat in het noorden overgaat in het in Kenia gelegen Masai Mara National Park. Het park is 14.800 km² groot, wereldberoemd vanwege de populatie leeuwen en honderden andere diersoorten (er zouden naar schatting ruim 3 miljoen grote dieren leven!) en het staat welverdiend op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet voor niets worden hier dan ook veel natuurfilms opgenomen.
Dag 7 • Serengeti National Park
Vandaag mag je weer op avontuur door een privé-gamedrive door het Serengeti National Park. De naam van het park is afgeleid van het Masaï-woord ‘siringet’ dat ‘eindeloze vlaktes’ betekent. Serengeti is opgedeeld in drie vegetatiezones. In het droge zuiden overheersen de grasvlaktes. Aan de westgrens van het park overheersen de vruchtbare zwarte vlakten en acaciabomen. In het noordelijk gedeelte bestaat het landschap van Serengeti uit gras. Het is hier ook een stuk vochtiger vanwege de rivieren die door dit gebied lopen, zoals de Mara. Er zijn savannen met de bekende rotsformaties die ‘kopjes’ worden genoemd. Vooral leeuwen gebruiken ze vaak als uitkijkplaats, dus het loont om ze wat extra aandacht te schenken. Verrekijkers paraat! Meer dan 100 jaar geleden vormden de Masaï de eerste groep mensen die de Serengeti-vlaktes betraden. Ze lieten er hun vee grazen en jaagden er voor eigen gebruik op wild. Ook nu nog zullen we behalve veel dieren de in kleurrijke gewaden rondtrekkende Masaï zien met hun vee. Serengeti profiteerde als één van de eerste gebieden van het groeiend besef dat de natuur beschermd moet worden. In 1951 werd het uitgeroepen tot nationaal park. Je verblijft vanavond net buiten het National Park en is er een mogelijkheid tot een night game drive (optioneel).
Dag 8 • Ngorongorokrater
In de ochtend neem je afscheid van het Serengeti National Park doormiddel van een privé-gamedrive. Vervolgens staat het volgende hoogtepunt van je reis op het programma ,de Ngorongorokrater, een uitgedoofde vulkaan van 2.200 m hoog. De grootste doorsnede is 20 km. Binnen in de krater is zowel de variatie aan landschappen als de variatie aan wild ongekend en uniek. De rotsachtige en steile kraterhelling is deels bedekt met bos en deels met struiken. Het grootste gedeelte van de kraterbodem bestaat uit grasland. Hier leven dan ook veel grazers, zoals buffels, zebra’s, gnoes, antilopen, knobbelzwijnen en flamingo’s. Er zijn maar weinig plaatsen waar je zoveel dieren op een relatief kleine oppervlakte aantreft. Met een beetje geluk loop je hier de complete Big Five (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel) ‘tegen het lijf’. Dit is tevens één van de weinige plaatsen in Tanzania waar de kans op het ontdekken van de zeldzame zwarte neushoorns groot is. Dieren spotten, het blijft een spannende bezigheid! Interessant: giraffes en olifantenkuddes met jonkies in hun midden durven de steile afdaling naar de kratervloer niet aan. Na deze onvergetelijke kratertour reis je verder naar Lake Manyara voor de overnachting.
Dag 9 • Tarangire National Park-Zanzibar
Verder naar het Tarangire National Park voor een privé 4×4 safari door een gebied rijk aan gigantische, honderden jaren oude Baobab bomen, drassige moerassen en grote groepen olifanten. Op heldere dagen zijn vanaf de hoogste plekken in het park de kraterranden van de Ngorongorokrater en verder gelegen vulkanen als de Lengai en Meru te bewonderen. Zelfs de Kilimanjaro is vanaf hier soms te zien! Na deze laatste safari is het tijd om terug te reizen naar Zanzibar. Op Kilimanjaro Airport stap je op het vliegtuig voor zeven overnachtingen op het tropische Zanzibar.
Dag 10 t/m 15 • Zanzibar
Vrije dagen op Zanzibar. Languit luieren op het witte zandstrand, een vis eten in de schaduw van een palmboom, snorkelen of duiken in de kristalheldere Indische Oceaan, op zoek naar leuke souvenirs in Stonetown, een dolfijnenboottocht… hoe ga jij Zanzibar verkennen?

Safari en Strand Tanzania retour

16 • Zanzibar-Amsterdam

Meer opties bij: Rondreiskoning Tanzania