Wijnroute Zuid-Afrika

De wijnlanden omvatten enkele dorpjes, waaronder Franschhoek, Paarl en wellicht de bekendste Stellenbosch.

Franschhoek is één van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika en één van de best bewaarde kolonistische dorpjes. Het ligt in een prachtige, bloemrijke omgeving en er bevinden zich een paar van de beste restaurants van Zuid-Afrika!

Paarl beschikt over de langste Main Road van het land. Aan de 12 kilometer lange straat vindt u de mooie gebouwen in Kaap-Hollands, Victoriaans en Art-Deco stijl. Net buiten Paarl ligt Drakenstein Prison, waar Nelson Mandela de laatste jaren van zijn gevangenschap doorbracht.

Stellenbosch is één van de beroemdste wijnsteden, maar is ook bekend vanwege de universiteit die in het stadje is gevestigd. De studenten zorgen voor een levendige sfeer in Stellenbosch. De stad heeft leuke, kleine straatjes waar u heerlijk doorheen kunt slenteren. In de Dorpstraat vindt u vele bouwstijlen naast elkaar. Naast prachtige, oude gebouwen ziet u in het centrum ook veel mooie, oude eiken, die de stad de bijnaam “Eikenstad” geven.

De meeste wijnboerderijen zijn landschappelijk gezien prachtig gelegen en de sfeervolle wijnhuizen zijn het bezoeken dan ook meer dan waard! Geniet van het Zuid-Afrikaanse druivenvocht dat u hier kunt proeven.