Chobe National Park

Chobe National Park

Het Chobe National Park is de perfecte start om kennis te maken met Botswana. Wij raden aan om hier een safari Botswana te beginnen. Zo kun je stap voor stap wennen aan de bush ervaring. Het is er iets drukker dan in de rest van het land, maar voor het bekijken van wild is dit de perfecte start.

Beste Chobe National Park Ervaringen

  • Vaar over de Chobe rivier en ontdek dat u omringd bent door olifanten
  • Rijd door moerasgebied vol buffels en de met olifanten bevolkte waterpoelen op zoek naar groot wild
  • Bekijk de vogels die in de oevers van de Chobe rivier nestelen en op zoek zijn naar vis
  • Maak een speciale boottocht en leer hoe je een DSLR (een camera voor volwassenen) bestuurt
  • Werp een hengel uit en worstel je eerste tijgervis uit de Chobe rivier
  • Ontmoet de locals tijdens een dorpsrondleiding

Chobe National Park Maak kennis met Botswana

In Chobe draait alles om de rivier, of je nu op jeepsafari gaat langs de rand van de delta of er per boot Chobe ontdekt. Een groot deel van het jaar treedt de Chobe rivier buiten haar oevers, waardoor modderachtig gebied ontstaan waar buffels en nijlpaarden massaal te vinden zijn.

Chobe National Park is een berucht gebied om olifanten te spotten. Hier vind je de grootste populatie van Afrika, die in grote kuddes op de rivier afkomt. Deze reuzen van dichtbij bekijken vanaf een boot terwijl ze spelen en badderen in het water is wat elke Chobe-ervaring compleet maakt. Van de zonsondergang wordt je sprakeloos.

Chobe is niet alleen geweldig om olifanten en nijlpaarden te spotten. Leeuwen en luipaarden zijn hier te vinden tezamen met grote aantallen gnoes, giraffen, neushoorns, zebra’s, antilopen en buffels. De Big5 is hier alom aanwezig.

Chobe is ideaal om te combineren met een bezoek aan de Victoria Watervallen net over de grens bij Zimbabwe. Dit in combinatie met het Savute moeras en de Okavango Delta maakt een safari Botswana compleet en onvergetelijk.