Over het algemeen is Namibië voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.
Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in Namibië goed op te letten op jouw bagage en persoonlijke eigendommen. Je paspoort, je geld en cheques kan je het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat je kamersleutels achter bij de hotelreceptie als je het hotel verlaat.

Geld en waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt kan je het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van je waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op je mobiel. Waardevolle sieraden kan je het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raak je deze kwijt dan heb je in ieder geval geen probleem.

Het wordt sterk afgeraden om na zonsondergang buiten de steden te reizen. Dit vanwege de vaak slechte conditie van de doorgaande en secundaire wegen en eventueel overstekende dieren en mensen die je op de vaak onverlichte wegen slecht of pas te laat ziet.